خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

زیر باران باید رفت ...
دوست را زیر باران باید دید ...
عشق را زیر باران باید جست ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است....

طبقه بندی موضوعی

هرودوت: پدر تاریخ

چهارشنبه, ۷ آبان ۱۳۹۳، ۰۴:۵۲ ب.ظ

هرودوت،تاریخ نگار بزرگ یونانی قرن پنجم"پیش از میلاد" ،را امروزه «پدر تاریخ» می دانند و می ستایند، چون او نخستین تاریخ نگار غربی بود که تاریخ جامعی را تالیف کرد که می کوشید دقیق و منصفانه باشد.جملات آغازین کتابش به خواننده توضیح می دهد که چرا او دارد این تاریخ را می نویسد:

«این نتیجه ی پژوهش های هرودوت اهل هالیکارناس «شهری در ساحل ایونی»است که منتشر می کند،بدین امید که از این رهگذر یاد و خاطره ی آن چه را انسان ها انجام داده اند حفظ کند و از فراموشی کار های بزرگ و شگفت انگیز یونانیان و بربر ها و سهم شایسته شان از عزت و افتخار جلوگیرد ؛و افزون بر آن ،زمینه های کینه و دشمنیشان را شرح دهد.»

تاریخدانان مدرن هرودوت را به عنوان یک تاریخ نگار هم می ستایند و هم مورد نقد قرار می دهند. بدین سبب او را می ستایند که نخستین کسی بود که واقع نگری و انصاف را تا حدی رعایت می کرد.برای مثال توضیح می دهد که گرچه او پس از جنگ های ایرانیان به دنیا آمده است، برای گردآوری اطلاعات دست اول با یونانیانی که در آن نبرد ها شرکت داشتند مصاحبه کرده و از محل آن نبرد ها نیز بازدید به عمل آورده است. سپس توضیح می دهد که هنگامی که روایت های متناقضی از رویداد ها از سوی شرکت کنندگان در آن ها دریافت می کرده ، پیش از گزینش معقول ترین آن ها ،ارزش هر کدام از آن ها را به دقت ارزیابی می کرده است.در این خصوص ، هرودوت ظاهر پژوهش بی طرفانه ی علمی به کارش داد.

اما کارش بدون عیب ایراد نبوده. گرایش هرودوت به بزرگ نمایی و گزافه گویی تعصب او را در مورد یونانیان در برابر ایرانیان آشکار می سازد. او بار ها توجه خواننده را به سرشت ضعیف اخلاقی ایرانیان و سهل انگاریشان در سبک زندگی منحطی که به مال اندوزی ارج می گذارد در برابر یونانیان که به ساده زیستی و خصایل عالی اخلاقی بها می دهد، جلب می کند.

هرودوت را به خاطر تلاش هایش در جهت تالیف روایتی نسبتا متوازن از تاریخ غرب باستان، «پدر تاریخ» می دانند.


برگرفته از کتاب پارسیان- جیمز بارتر- ترجمه مهدی حقیقت خواه

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۰۷

نظرات  (۲)

۰۷ آبان ۹۳ ، ۲۱:۴۳ سهیلا (کاتارسیس)
سلام. ممنونم دوستم. چقدر نام هرودوت در کتابهای تاریخی تکرار شده و من فقط می دونستم تاریخ نگار یونانی ست.
خوب بود. تشکر.
پاسخ:
سلام 
خواهش می کنم بانو

سلام.اگه توی مطالعات منابع تاریخی،تاریخچه ای راجع به گریم یا چهره پردازی،مخصوصاً در ژاپن به چشمتون خورد،ممنون میشم که توی وبلاگتون بذارید.البته میدونم که حوزه ی مطالعات شما خیلی با موضوعی که مطرح کردم فرق داره اما صرفاً این یه درخواست بود که خاطر مبارکتون بمونه.ممنون
پاسخ:
سلام
چشم اگر مطلبی با این موضوع رو دیدم حتما براتون قرار میدم
خواهش می کنم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">