خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

زیر باران باید رفت ...
دوست را زیر باران باید دید ...
عشق را زیر باران باید جست ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است....

طبقه بندی موضوعی

مری اول

پنجشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۵، ۰۳:۳۱ ب.ظ

مری تئودور نخستین ملکه ای بود که بدون وابستگی به دیگران بر انگلستان فرمانروایی کرد. سرکوب بی رحمانه پروتستان ها، برای او لقب «مری خونین» را به ارمغان آورد. او دختر هنری هشتم و کاترین آراگون بود و هنگامی که هنری هشتم مادرش را در 1533 طلاق داد، او فرزند نامشروع اعلام و از داشتن عنوان شاهزادگی محروم و مجبور شد از مذهب کاتولیکی دست بکشد، هر چند در خلوت به اجرای مراسم آن ادامه می داد.

پس از مرگ برادر ناتنی ضعیف و رنجورش، ادوارد ششم، شورش پروتستان ها لیدی جین گری را بر تخت سلطنت نشاند و مری به نورفولک گریخت؛ هر چند احساسات عمومی مردم بر این پایه بود که مری وارث قانونی تاج و تخت است. از این رو، هنگامی که مری به لندن بازگشت مورد استقبالی پیروزمندانه قرار گرفت.

لیدی جین گری که ملکه نه روزه لقب گرفته بود پس از دو هفته فرمانروایی از سلطنت خلع و همراه با شوهرش، لرد دادلی، اعدام شد. لیدی جین گری در هنگام مرگ تنها شانزده سال داشت.

ملکه مری، اندکی پس از تاجگذاری، به زنده کردن کلیسای کاتولیکی پرداخت که در زمان هنری هشتم تعطیل شده بود. هنگامی که آشکار شد او در صدد زناشویی با فیلیپ دوم پادشاه کاتولیک اسپانیا است، پروتستان ها به رهبری سر تامس وایات، در ایالت کنت قیام کردند و وی راهپیمایی اهالی کنت به سوی لندن را بر عهده گرفت. مری سخنرانی پر شوری ایراد کرد که اهالی پایتخت را به دفاع از ملکه بر انگیخت، شورش شکست خورد و رهبرانش اعدام شدند.

پس از آن مری با فیلیپ پیمان زناشویی بست، اصول مذهب کاتولیک را بار دیگر بر قرار کرد و به سرکوب پروتستان ها پرداخت. در حدود 300 پروتستان بر روی تل هیزم سوزانده شدند. زناشویی مری با فیلیپ دوم، انگلستان را در جنگی بیهوده با فرانسه درگیر کرد که در نتیجه آن بندر کاله، آخرین سنگر انگلیسی ها در فرانسه از دست رفت.

مری تنها و بدون این که صاحب فرزندی شود در 17 نوامبر 1558 درگذشت و ناخواهری پروتستان مذهب او به نام الیزابت اول به جای او نشست.


نظرات  (۴)

این همه خون و خونریزی برای سرکوب پروتستان ها .. آخر هم ملکه الیزابت پروتستان به حکومت رسید ؟؟ چه مسخره 
جواب بدید 😉
پاسخ:
:)
هنری هشتم خواهان رهایی از دست کلیسای کاتولیک بود ،آزادی به دست آمده از دو جهت براش سود داشت اول این که از نظر سیاسی آزاد میشد ثانیا پاپ در زندگی خصوصیش دخالت نمی کرد و دائما موعظه اش نمی کرد
لیدی جین گری با وجود سن کمی که داشت تحت تاثیر آیین پروتستان بود و معتقد بود این مکتب سعادت ملت رو فراهم میکنه
شاهزاده مری که حکومت را در دست گرفت، (زنی بی سیاست!) با کینه ای که از پدرش هنری هشتم داشت تحت تعالیم کاتولیک رشد یافته بود نخستین اقدامش رسمی کردن مذهب کاتولیک بود!! بعد هم کشتار پروتستان ها و لیدی جین گری
الیزابت زنی باهوش و سیاست مدار بود نه به کاتولیک اعتقاد چندانی داشت و نه به پروتستان
الیزابت بر خلاف پیشینیانش تعصب مذهبی نداشت و این راز موفقیتش بود (اگر رسمی کردن مذهب کاتولیک به نفعش بود مطمئنا این کار رو می کرد!!)
به مدد یاران پروتستانش، کاتولیک ها رو سرکوب کرد و پروتستان رو مذهب رسمی اعلام کرد

خلاصه یه مشت پادشاه دردسر ساز دور هم جمع شدند و که هر کدوم به دلایل شخصی طرف یکی از مذاهب رو گرفتند و موجب جنگ داخلی شدند
البته یادمه مری ، لیدی جین گری رو با اصرار دربار و مردم کشت...
بهرحال ! 
الیزابت پس یه جور هایی پیش خودش لائیک بوده... 
راستی یه جا از یه نفر شنیدم انگلستان انقلاب فرانسه رو راه انداخت برای اینکه فرانسه از دولت مردمی و آزادیخواه آمریکا حمایت میکرد ... درسته ؟؟ اصلن زماناشون با هم همخوانی داره ؟
پاسخ:
لیدی جین پروتستانی متعصب بود و مری کاتولیک متعصب
اگر لیدی جین حاضر به توبه! می شد و آیین کاتولیک رو می پذیرفت ملکه مری اون رو می بخشید اما لیدی جین ترجیح داد پروتستان از دنیا بره!

یه جورایی :)
از نظر زمانی که همخوانی داره انگلستان هم انگیزه کافی برای تحریک مردم به انقلاب داشته اما سند تاریخی دال بر دخالت مستقیم انگلستان وجود نداره چون عوامل مهم تری در بروز انقلاب فرانسه تاثیر داشت از جمله قحطی، گران شدن قیمت نان، مالیات سنگین کلیسای کاتولیک که علاوه بر مالیات دولت بود و ولخرجی های ماری آنتوانت. البته حمایت لویی شانزدهم از انقلابیون آمریکا که منجر به ورشکستگی اقتصاد کشورش شد ضربه مهلکی بر پیکره سلطنت وارد کرد که مقدمه ای بر انقلاب بود
با این عوامل نیازی به دخالت انگلیس هم باقی نمیمونه چون هر سیاستمداری با بررسی این اوضاع متوجه میشده به زودی در فرانسه انقلاب میشه و حکومت سقوط میکنه
بهرحال بریتانیا اونقدر استعمارگر بود که ایرانو هم ول نکرد. (اسد آبادی)

بعید میدونم به فرانسه کاری نداشته ! 
پاسخ:
از بریتانیا هیچ چیز بعید نیست :)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">