یک مقایسه
امروز می خواهم در این پست یک مطلب مقایسه ای قرار بدهم.مقایسه ای میان دو توصیه درباره ی نحوه ی تربیت فرزندان به والدین.
توصیه های زیر به والدین برگرفته از دوموستروی،نصیحت نامه ای در امور خانه،است که در مطالب خواندنی درباره تاریخ روسیه اثر وارن والش تجدید چاپ شده و احتمالا نوشته مشاوران ایوان مخوف است که لئو واینر آن را ترجمه کرده است.
"پسرت را در جوانی اش تنبیه کن تا دوران سالخوردگی آرامی را به تو ببخشد و موجب آرامش روحت شود.در زدن پسرت سستی نشان مده،زیرا اگر تو او را با چوب بزنی نخواهد مرد بلکه برای سلامتی اش خوب است؛چر که تو جسمش را می زنی و رو حش را از مرگ نجات می دهی.اگر پسرت را دوست داری،پی در پی او را تنبیه کن،که این بعد ها می تواند موجب شادمانی ات شود.پسرت را در کودکی اش نکوهش کن،و در دوران بزرگسالی اش شادمان باش و در میان افراد دون صفت به او افتخار کن و بگذار دشمنانت به تو حسد برند.فرزندت را با بازدارندگی های بسیار تربیت کن تا از جانب او آرامش و نعمت فراوان به چنگ آوری.به او لبخند مزن و یا با او بازی مکن،چرا که،گرچه به هنگامی که او کودک است از اندوه تو خواهد کاست،اما آن گاه که بزرگ شد بر اندوهت خواهد افزود و موجب بر آشفتگی روحت خواهد شد.در جوانی اش به او هیچ اختیار مده،بلکه به هنگامی که در حال رشد است و با یکدندگی از اطاعت تو سر باز می زند،دندان هایش را بشکن،نکند که مایه ی آزار و پریشانی روح تو،خسارت خانه ات،نابودی دارایی ات،تحقیر از جانب همسایگانت، تمسخر از سوی دشمنانت و هزینه و نگرانی از جانب اولیای امور شود."
این توصیه نامه در دوران ایوان مخوف در روسیه نوشته شده و این درحالی است که پیامبر اسلام(ص)نیز توصیه های بسیاری درباره تربیت فرزندان به امت اسلام کرده اند.
پیامبر اسلام تربیت و گروه سنی کودکان را به سه قسم تقسیم کرده اند،ایشان می فرمایند:"فرزندان در هفت سال اول امیر و پادشاه تو هستند؛در هفت سال دوم بنده ی تو هستند و در هفت ساله ی سوم وزیر و مشاور تو هستند.
رسول اکرم(ص)فرمودند:پدران باید برای فرزندان خود نام نیکو و خوب انتخاب نموده،به آن ها قرآن بیاموزند و آن ها را به پاکی و پاکدلی پرورش دهند.
پیامبر اسلام(ص)فرمودند:آن کس که فرزندان خود را ببوسد،حسنه ای در نامه ی اعمال او ثبت خواهد شد و کسی که فرزند خود را شاد کند،خداوند او را در قیامت مسرور خواهد کرد.
پیامبر اکرم(ص)فرموده اند:فرزندانتان را گرامی دارید و با آن ها مودبانه رفتار نمایید که این امر خود باعث شخصیت کودک می گردد.
پیامبر اکرم(ص)فرموده اند:خداوند به مردی که به فرزندش محبت کند،رحم می کند.
رسول اکرم(ص)فرموده اند:کسی که کودک دارد باید در پرورش او،کودکانه رفتار کند.
رسول اکرم(ص)فرموده اند:از نصیحت فرزند در حضور دیگران خودداری کنید،که نه تنها نتیجه بخش نیست بلکه موجب لجاجت او می شود.
پیامبر اکرم(ص)فرموده اند:خدا بیامرزد آن کسی را که یاری فرزندش کند و از خطایش در گذرد.
امام علی(ع)فرموده اند:پندپذیری انسان عاقل به وسیله ی ادب و تربیت است،چهارپایان و حیوانات اند که به وسیله ی زدن تربیت می شوند.
از امام رضا(ع)روایت است:مردی در حضور حضرت از فرزند خود شکایت کرد،حضرت فرمودند:فرزندت را نزن و برای ادب کردنش،با او قهر کن اما مراقب باش،قهرت طول نکشد و زود با او آشتی کن.
این مطلب مقایسه ای میان دو توصیه نامه برای تربیت فرزندان به والدین است.مشاوران ایوان مخوف در روسیه آن گونه توصیه به فرزند داری می کردند و در دین اسلام پیامبر اسلام و ائمه ی بزرگوار با زیبایی هرچه تمام تر توصیه به فرزند داری می کردند.ایشان در طول تاریخ توصیه هایی را برای فرزند داری می کردند که در عصر کنونی محققان و دانشمندان این راه کار ها را برای تربیت فرزندان توصیه می کنند.
حال خود قضاوت کنید........
بسیار مقایسه جالبی بود...
این ایوان مخوف کی بوده کنجکاو شدمـ؟
از تاریخ لذت میبرم خوشحال میشمـ برا پست های بعدی هم دعوتم کنید