خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

زیر باران باید رفت ...
دوست را زیر باران باید دید ...
عشق را زیر باران باید جست ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است....

طبقه بندی موضوعی

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

۳۰مرداد
شاهان هخامنشی، از کوروش تا خشایارشا، بر این باور بودند که آموزش و پرورش عنصر کلیدی دیگری است که باعث کارآیی امپراطوری بسیار گسترده آن ها می شود. به این دلیل، شاهان در پی آن بودند که تا آن جا که ممکن است آموزش را در دسترس بیشترین اتباع امپراطوری قرار دهند.
هرودوت، گزنوفون و استرابون همگی تایید می کنند که در آن عصر آموزش مهم و در دسترس همه ایرانیان بود. اما گزنوفون نکته مهم دیگری را هم می افزاید: «هر ایرانی حق دارد فرزندانش را به آموزشگاه های دولتی بفرستد. در واقع، همه کسانی که توانایی آن را دارند که فرزندانشان را بدون کار کردن بزرگ کنند، آن ها را به آن جا می فرستند: کسانی که نمی توانند باید از این امتیاز چشم بپوشند.»
به سخن دیگر، آموزش تنها در دسترس افراد نسبتا مرفه بود و فرزندان دهقانان به یقین از آن محروم بودند. بحث های دیگری درمورد آموزش که در سر تا سر کتاب گزنوفون پراکنده است نشان می دهد که این امتیاز تنها در دسترس پسران بوده و دختران به آن راهی نداشته اند.
۲۵مرداد

ساخت آمفی تئاتر بزرگ روم (کولوسئوم) در سال 70 میلادی آغاز شد و طی یک دهه به پایان رسید.

این بنا یکی از بزرگترین سازه های مهندسی جهان است که به عنوان بزرگترین آمفی تئاتر جهان شناخته می شود و می تواند بیش از 50 هزار بازدید کننده را در خود جای دهد.

این بنا در گذشته دارای 80 ورودی بوده که76 ورودی برای عموم مردم، یکی از آن ها برای پادشاه، دیگری برای دختران اشراف زاده، و دو ورودی برای نجبا و خانواده ی آنان استفاده می شده.

ساخت این بنا توسط وسپاسیان امپراطور سالهای 69 تا 70 روم پایه گذاری شد که در نهایت توسط دومیتیان برادر تیتوس( پسر وسپاسیان) تکمیل شد.

۰۹مرداد

طبق سنت جشن های ماهیانه، همزمانی امرداد (گل چمبک به امرداد اختصاص دارد) روز با امرداد ماه که برابر با سوم مرداد در گاه شماری جدید می باشد را جشن امردادگان نام نهاده اند.

امرداد در اوستا به صورت امرتات (حرف ت پهلوی در فارسی جدید تبدیل به د می شود، بدین صورت است که امرتات به صورت امرداد در می آید اما حذف ا که به عنوان پیشوند نفی می باشد معنای امرداد را از بی مرگی به میرایی تغییر می دهد؛ بنابر این واژه مرداد که امروزه به کار برده می شود اشتباه بوده و صحیح آن امرداد است. ا«پیشوند نفی» + مر«mar» به معنای مرگ + تات«tat» به معنای جاودانگی ) به معنای بی مرگی آمده است که نمود دیگری از رستگاری می باشد.

امرتات در فرهنگ اوستایی نام یکی از هفت امشاسپند است؛ این امشاسپند در عالم مینوی نماینده و مظهر بخشایش خداوند بوده و در عالم مادی نگاهبانی از گیاهان و نباتات را بر عهده دارد. امرداد همواره در کنار خرداد (خورداد) مطرح بوده است. به واقع خرداد به مدد ایزدانی چون: تیشتر، واته (ایزدباد) و ... امرداد را برای ایجاد امنیت در جهان مادی یاری می رساند؛ همراهی این دو امشاسپند در جهت جنگ با دیو گرسنگی و تشنگی (زئیریچ : دیو تشنگی) می باشد.

به هنگام جشن امردادگان، امشاسپند مرداد در مقابل تئرو (tauru: دیو گرسنگی) قرار گرفته و نبردی در میان آن ها در می گیرد. او بر تئرو پیروز می شود تا گیاهان برویند و آدمیان از آن ها تغذیه کرده و بدین سان دیو گرسنگی از میان برود.

در جشن امردادگان مردم به کنار گیاهان در دامن طبیعت رفته و برای پیروزی امرداد بر دیو گرسنگی دعا می کنند.

۰۴مرداد
در سال 2010 در نمایشگاه ملی روسیه در پاریس، عروسک های غول پیکر ماتروشکا نصب شد. این نمایشگاه برای ارائه یکی از هنر های مردمی روسیه بود و بیش از 50 ماتروشکا به نمایش گذاشته شد.
برای ساخت هر اثر بیش از 15 هنرمند فعالیت کردند و ابعاد هر عروسک بین 6 -13 متر است. این آثار از چوب درخت غار ساخته شده و طراحی های آن روایت گر داستان های محبوب و مردمی، برخی وقایع تاریخی و هنر های کلاسیک روسیه است.
این عروسک ها برای اولین بار در چنین ابعاد غول آسایی ساخته و به نمایش گذاشته شده اند.
مدیر این پروژه و طراح آن، بوریس کراسنوف بود.
این نمایشگاه پس از دو سال در یک گنبد شیشه ای در بالای مرکز خرید بزرگ مسکو به نمایش گذاشته شد.