خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

زیر باران باید رفت ...
دوست را زیر باران باید دید ...
عشق را زیر باران باید جست ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است....

طبقه بندی موضوعی

۲۵ مطلب در شهریور ۱۳۹۳ ثبت شده است

۳۱شهریور

شکسپیر در سال 1564 در استراتفورد در آون متولد شد و در اواخر دهه 1580 به لندن آمد..در آن جا، او به یکی از شرکت های اداره کننده تئاتر شهر به نام مردان لند چمبرلین پیوست که بعد ها با نام مردان پادشاه معروف شد .شکسپیر با گروه بازیگران چند نمایشنامه اجرا کرد ،اما وظیفه اصلی اش نوشتننمایشنامه بود.

۳۱شهریور

بعد از دانته،پترارک مهم ترین کسی بود که نوشتن به زبان بومی را تجربه کرد.اگر چه غالب آثار پترارک به زبان لاتین بود، او 366 قطعه شعر عاشقانه به زبان ایتالیایی نیز سروده است.

پترارک نوشتن این غزل ها را در حدود سال 1330 میلادی آغاز کرد و سر انجام آن ها را به همراه تعدادی شعر دیگر در کتابی به نام ترانه ها گردآوری کرد "حدود سال 1349 میلادی"

محتوای تمام سونات ها عشق پترارک به لورا،یک زن شوهر دار،است که پترارک اولین بار در سال 1327 ملاقاتش کرد و به خاطر او در سراسر زندگی اش پاکدامن باقی ماند.

۳۱شهریور

اولین نویسنده بزرگی که به زبان بومی آثاری را تالیف کرد ، شاعر ایتالیایی ، دانته آلیگیری بود.

دانته در سال 1265 در فلورانس متولد شد و تا سال 1302 درگیر فعالیت های اجتماعی بود. در این سال گروه سیاسی دانته مورد غضب قرار گرفت و او از شهر تبعید شد. دانته بیست سال بعدی زندگی اش را تا زمان مرگ در 1321 از ایتالیا دور بود.

دانته که قبل از تبعید چندین شعر سروده بود ،پس از تبعید،کار زیادی نداشت و تمام توجهش را به نوشتن معطوف کرد. از جمله آثارش در این دوره می توان به درباره ظرایف زبان بومی به لاتینی اشاره کرد که در آن مورد این که زبان ایتالیایی زبان مناسبی برای ادبیات است ، بحث می کند.

۲۹شهریور
۲۹شهریور

آثار ادبی دوره ی رنسانس به اندازه میراث هنری غنی آن دوره ارزشمند است. رنسانس دوره ای بود که با دانته، شاعر ایتالیایی آغاز شد و با شکسپیر ،نمایشنامه نویس انگلیسی خاتمه یافت. در فاصله زمانی بین این دو نویسنده و شاعر، بسیاری از استادان تلاش کردند و شکل های تازه ای را در ادبیات تجربه کردند. داستان نویسی یکی از این شکل ها است.

۲۵شهریور

یک قرن پس از نخستین اجرای آثار نمایشنامه نویسان بزرگ، فیلسوفانی چون افلاطون و ارسطو عقاید خود را درباره زنان بیان کردند و به نتایجی متفاوت رسیدند.برخی از محققان افلاطون را به عنوان اولین طرفدار و یا مدافع حقوق زنان ، به سبب برخی پیشنهاد های اصول گرایانه او درباره نظام جامعه که در شاهکارش موسوم به "جمهور" به آن پرداخته است، می شناسند. در دولت جامعه آرمانی که او به تصویر کشیده است، عالی ترین طبقه اجتماعی را حاکمان و سربازان-محافظان-تشکیل می دهند و زنان هم در کنار مردان به عنوان گروهی برگزیده ، پذیرفته شده اند. زیرا «زنان باید همان وظایف مردان را بر عهده گیرند و باید از همان تعلیم و تربیت هم برخوردار باشند.»


افلاطون

۲۳شهریور

1. واژه ی آمریکا ،از نام یکی از نخستین کاشفان اروپایی ،آمریگو وسپوچی ،گرفته شده است. او نخستین کسی بود که به این قاره سفر کرد.

2.شکلات اولین بار دست کم 1600 سال پیش در مکزیک و آمریکای مرکزی ظاهر شد. این خوراکی پر طرفدار، در ابتدا نوشیدنی تلخ مزه ای بود که زوکولات نام داشت.

۲۲شهریور

یکی از مشهور ترین استادان بیزانسی فیلسوف و ریاضی دان قرن پنجم هیپاتیا بود که پیرو فلسفه افلاطون بود و در تمام زندگی اش در اسکندریه اقامت داشت.به گفته یک تاریخ نگار بیزانسی قرن پنجم به نام سقراط، این خانم «از دیگر فیلسوفان زمان خود بسیار پیشی گرفته بود»

۲۱شهریور

آمازیس دوم "یا آماسیس دوم" یکی از فراعنه ی مصر بود. کمبوجیه پس از مرگ آمازیس و به تخت نشستن پسام تیک سوم"یا پسامتیخ سوم" به مصر حمله کرد.

این گفت و گو میان کزروس و آمازیس است.این متن برگرفته از کتاب کمبوجیه و دختر فرعون نوشته ی گئورک ابرس است.


همه مردم مصر مرا، که یک سرهنگ زاده نظامی بودم، به خاطر شوخ طبعی و نشاط و غرورم می شناختند. من تاج سر سربازان ساده سپاه بودم.فرماندهان لشکر به خاطر شوخ طبعی و شجاعتی که داشتم، از خطا هایم می گذشتند.همقطاران من،یعنی درجه داران سپاه جشنی بدون حضور من برپا نمی کردند. تا آن که سَلفِ من، فرعون هوفرا، ما را به جنگ با سپاه "کورن" فرستاد.

۲۰شهریور

کلئوپاترای هفتم آخرین پادشاه خاندان بطالسه مصر بود که پس از شکست از اکتاویان ، با نیش مار کبری خودکشی کرد.

کلئوپاترا زنی بسیار زیرک بود که با به زیر سلطه در آوردن بزرگ مردان روم" آنتونی و سزار ژولیوس بزرگ" حکومت خود را استوار ساخت اما سر انجام پس از شکست آنتونی در ایران و تسخیر مصر توسط اکتاویان تصمیم به خودکشی گرفت.مصر در زمان کلئوپاترا یکی از ثروتمند ترین کشور های جهان بود اما از نظر نظامی بسیار ضعیف تر از سایر کشور ها به خصوص روم بود. اکثر لژیون های نظامی کلئوپاترا، رومی بودند و تنها در زمان سزار و آنتونی به کلئوپاترا وفادار بودند و پس از حمله ی اکتاویان از خدمت کلئوپاترا خارج شدند.