خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

زیر باران باید رفت ...
دوست را زیر باران باید دید ...
عشق را زیر باران باید جست ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است....

طبقه بندی موضوعی

آموزش و پرورش در عصر هخامنشی

جمعه, ۳۰ مرداد ۱۳۹۴، ۰۸:۵۵ ب.ظ
شاهان هخامنشی، از کوروش تا خشایارشا، بر این باور بودند که آموزش و پرورش عنصر کلیدی دیگری است که باعث کارآیی امپراطوری بسیار گسترده آن ها می شود. به این دلیل، شاهان در پی آن بودند که تا آن جا که ممکن است آموزش را در دسترس بیشترین اتباع امپراطوری قرار دهند.
هرودوت، گزنوفون و استرابون همگی تایید می کنند که در آن عصر آموزش مهم و در دسترس همه ایرانیان بود. اما گزنوفون نکته مهم دیگری را هم می افزاید: «هر ایرانی حق دارد فرزندانش را به آموزشگاه های دولتی بفرستد. در واقع، همه کسانی که توانایی آن را دارند که فرزندانشان را بدون کار کردن بزرگ کنند، آن ها را به آن جا می فرستند: کسانی که نمی توانند باید از این امتیاز چشم بپوشند.»
به سخن دیگر، آموزش تنها در دسترس افراد نسبتا مرفه بود و فرزندان دهقانان به یقین از آن محروم بودند. بحث های دیگری درمورد آموزش که در سر تا سر کتاب گزنوفون پراکنده است نشان می دهد که این امتیاز تنها در دسترس پسران بوده و دختران به آن راهی نداشته اند.
هم هرودوت و هم گزنوفون از چندین مرحله آموزش پسران سخن به میان آورده اند. هرودوت این گزارش ساده را ارائه می دهد:« به پسرانشان از پنج تا ده سالگی تنها سه چیز را به دقت آموزش می دهند: سوارکاری، کمان گیری و راستگویی. تا پنج سالگی اجازه ندارند در دیدرس پدرانشان قرار گیرند بلکه زندگی خود را با زنان می گذرانند.»
خوشبختانه استرابون شرح کامل تری از آموزش ایرانیان ارائه می دهد.
«جوانان را موظف می کنند تا پیش از بامداد به صدای ابزار های برنجی از خواب برخیزند و در یک نقطه گرد آیند؛ انگار که باید آماده رزم یا شکار شوند... . با صدور فرمان، مسافت تعیین شده ی سی تا چهل استادی(دوازده تا شانزده کیلومتری) را می دوند... . تحمل گرما، سرما و باران، عبور از سیلاب ها و خشک نگه داشتن زره و لباسشان، چراندن حیوانات، تمام شب به نگهبانی ایستادن و خوردن میوه های وحشی را به آنان می آموزند. شیوه شکار آن ها پرتاب نیزه از روی اسب ،کمان گیری و قلاب سنگ است. عصر ها آن ها را به کار غرس درختان، بریدن ریشه ها، ساختن زره، درست کردن تور و طناب  می گمارند.»
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۳۰

نظرات  (۵)

سلام سناجان
می‌گم همینطوری بوده پسرها مرد بار‌ می‌اومدنا! به بعضی پسرهای امروزی نگاه می‌کنم حالم بد میشه! :/
پاسخ:
سلام عزیزم
موافقم :/
سلام
خیلی ممنون بابت تحقیقاتی که اینجا ارائه میدید...
از مطالبتون استفاده میکنیم
موفق باشید
پاسخ:
سلام
سپاس از لطفتون
سبز باشید
سلام و صبح بخیر.به نظرم در گذشته هم چیزهای خوب بوده و هم بد.درست مثل همین حالا.اما الگوپذیری از موارد خوب چه اشکالی میتونه داشته باشه؟الان متاسفانه والدین در عوض اینکه فرزندانشون رو به کلاس شنا یا ...بفرستند براشون یه تبلت میگیرنو خودشونو خلاص میکنن.کاش با نگاهی به گذشته عبرت میگرفتیم.ممنون از این پست مفید.
پاسخ:
سلام دوست گرامی
کاملا صحیح می فرمایید
کاش...

سپاس از حضور شما
۰۵ شهریور ۹۴ ، ۰۸:۱۶ سهیلا (کاتارسیس)
باز هم قتل عامِ استعدادهای بالقوه دختران و زنان! 
هر چند که آموزشگاه هاشون شبیه به سربازخونه بوده و زیاد مناسب خانمها نبوده :)
پاسخ:
متاسفانه در طول تاریخ چندان به زنان و دختران بها داده نشده
یه جور پادگان نظامی بوده :)
موفق باشید
پاسخ:
ممنونم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">