خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

دریچه ای به سوی تاریخ

خودم و خودش

زیر باران باید رفت ...
دوست را زیر باران باید دید ...
عشق را زیر باران باید جست ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است ...
هر کجا هستم باشم ...
آسمان مال من است ...
حنجره فکر هوا عشق زمین "مال من است....

طبقه بندی موضوعی

قحطی سیب زمینی ایرلند

شنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۴، ۰۷:۵۸ ب.ظ

قحطی سیب زمینی به خشکسالی بزرگی اطلاق می شود که در سالیان 1845 تا 1852 در ایرلند اتفاق افتاد و طی آن بیش از یک میلیون نفر بر اثر بیماری و گرسنگی جان باختند و بیش از یک میلیون نفر دیگر به کشور های آمریکا ،استرالیا ،بریتانیاو کانادا مهاجرت کردند. چون غذای اصلی مردم ایرلند به ویژه طبقه فرودست سیب زمینی بود و در طی این سالها سیب زمینی ها دچار آفت شده بودند ،این خشکسالی بزرگ را قحطی سیب زمینی نیز نامیدند. در سال 1845 سیب زمینی ها توسط آفتی گیاهی که نوعی قارچ بود ،از بین رفتند.
خاستگاه سیب زمینی، خوراک عمده ایرلندیها، کوههای آند، واقع در آمریکای جنوبی بود. سیب زمینی در آب و هوای مرطوب ایرلند به خوبی رشد کرده، و بعنوان یک منبع غذایی خوب برای خیلی از کشاورزان فقیری که فقط قطعه کوچکی زمین داشتند، شناخته شد. سیب زمینی در قرون 17 و 18 میلادی غذای بسیاری از مردم اروپا به ویژه اروپای شمالی و ایرلند را تشکیل می داد که برای طبقه فرودست به ویژه کارگران، غذایی لذیذ ،انرژی زا و ارزان محسوب می شد.

با توجه به خراب شدن سیب زمینی در سال 1845 کشاورزان سیب زمینی های سالم را جمع آوری کرده و مجددا کاشتند اما قحطی سال بعد فاجعه بار تر بود.

پارلمان بریتانیا به منظور حمایت از کشاورزان انگلیسی عوارضی را بر غلات وارداتی به خصوص ذرت که بیشتر از آمریکا وارد می شد، وضع کرد. بعد از اجرای این قانون ایرلند دچار کمبود غلات به خصوص ذرت و گندم شد و قیمت نان بالا رفت. در سال 1846 بریتانیا برای کمک به مردم ایرلند، تلاشی برای پایین آوردن قیمت نان نکرد و این موضوع سبب خشم ایرلندی ها شد که در نهایت دولت بریتانیا عوارض بر غلات را لغو کرد اما برای انجام این کار دیر شده بود و بسیاری از ایرلندی ها جان باخته بودند.

در قرن نوزدهم میلادی بسیاری از مالکان زمین انگلیسی های پروتستان بودند و کارگران آن ها ایرلندی هایی کاتولیک. در اکثر مزارع ایرلند گندم و جو کشت می شد و بخش قابل ملاحظه ای از ین محصولات را به بریتانیا صادر می کردند زیرا در آن جا با قیمت مناسبی به فروش می رسید.اما در قحطی سیب زمینی مجددا عقاید ملی گرایانه شعله ور شد که سر انجام به استقلال بخش عظیمی از ایرلند منجر شد. حتی بار ها به جان ملکه ویکتوریا توسط آزادی خواهان ایرلند سو قصد شد که همگی با شکست رو به رو شدند.

به منظور رسیدن به استقلال در سال 1858 انجمن جمهوری خواهان ایرلند در دوبلین تشکیل شد و در سال 1859 انجمن «فنیان» به منظور مبارزه در راه استقلال ایرلند در آمریکا تشکیل شد. در سال 1886 اولین لایحه خودمختاری ایرلند در مجلس عوام مطرح شده و با شکست مواجه می شود.


در سال 1845 میلادی مرتبه ای دیگر ایرلند که می خواست از انگلستان جدا شده و کشوری مستقل باشد، دچار اغتشاش گردید.

در همان زمان ملکه انگلستان(ویکتوریا) به دولت انگلستان فشار آورد که مبلغی به مدرسه مذهبی ایرلند بپردازد که آن مدرسه بتواند سازمان خود را توسعه بدهد.

به ملکه ایراد گرفتند که آن مدرسه یک مدرسه کاتولیکی است و کشیش های کاتولیک مذهب پرورش می دهد و کیش روحانیونی که از آن مدرسه بیرون می آیند با کیش مردم انگلستان فرق دارد.

ملکه گفت کلیسای کاتولیک بیش از یک پاپ ندارد  در صورتی که کلیسای اسکاتلند (ایالتی واقع در شمال انگلستان) دارای ده ها پیشوای روحانی است و تکلیف انسان با یک پاپ روشن تر است.

یک روز ملکه در هیئت وزرا گفت که چرا ایرلند نباید مثل اسکاتلند اداره شود؟ اسکاتلند یکی از ایالات انگلستان است ولی در امور داخلی استقلال دارد و بگذارید ایرلند هم در امور داخلی خود مستقل باشد.

اما گلادستون از وزرا کابینه انگلستان  با دادن استقلال داخلی به ایرلند مخالف بود و می گفت ایرلندی ها چون کودک می باشند و نمی توانند خود را اداره نمایند و باید یک قیم آنان را اداره کند.

در ایرلند غذای اصلی طبقات کم بضاعت را سیب زمینی تشکیل می داد و در سال 1845 سیب زمینی ها دچار آفت گردیدند. محصول گندم نیز به مقداری نبود که جبران مافات سیب زمینی را بکند. ملکه دستور داد برای کمک به ایرلند، مقداری از سیب زمینی انگلستان را به ایرلند بفرستند، گفته شد که در انگستان نیز سیب زمینی کم است و نمی توان غذای مردم را به ایرلند صادر نمود.

ملکه گفت که از فرانسه سیب زمینی خریداری کنید و به ایرلند بفرستید چون نباید دست روی دست گذاشت تا این که مردم ایرلند از گرسنگی بمیرند.

به دستور ملکه انگلستان مقرر گردید که دولت بی درنگ لایحه ای به پارلمان تقدیم کند و برای کمک به خوار و بار ایرلند اعتبار بخواهد.

پالمرستون وزیر امور خارجه انگلستان داوطلب شد که کار های مربوط به ارسال آذوقه به ایرلند را به عهده گیرد.

با این حال آثار ناشی از خشکسالی بزرگ ایرلند فاجعه بار بود و تاثیر چشم گیری در کاهش جمعیت داشت.
موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۲۰

نظرات  (۶)

سلام.در تاریخ نیامده که چطور با آفت سیب زمینی مبارزه شد؟
پاسخ:
سلام
این افت نوعی قارچ بود که در سال 1882 کشف شد راه مبارزه با آن سولفور مس است اما در زمان بروز این قحطی این موضوع کشف نشده بود
خیلی از جوابتون ممنونم.
پاسخ:
خواهش می کنم دوست عزیز
نکته جالب این است که به عقیده برخی آفت سیب زمینی حربه ای بود برای اینکه بحث استقلال ایرلند تا مدت ها به حاشیه رانده شود. از طرفی کارگران قوی ایرلندی که به انگلستان سایر نقاط اروپا و زمین های تحت تصرف انگلستان در قاره آمریکا ، مهاجرت کردند و به بهای اندک غذایی کار می کردند چرخ های اققتصاد نوین رو به حرکت در آوردند. شاید تصور کنید که مگر چند کارگر ایرلندی وجود داشته است که چنین تغییر شگرفی ایجاد کند، در پاسخ باید گفت تعداد کارگر ها به تنهایی عامل این تغییر نبوده بلکه با مهاجرت این کارگران زجر دیده و ارزان‌ و ورود آنها به عرصه رقابت کاهش زیادی در دستمزد ها ایجاد شد که این امر باعث این تغییرات بزرگ شد.
پاسخ:
بله همین طوره 
این قحطی بالغ بر یک میلیون مهاجر و یک و نیم میلیون تلفات داشت
این که لرد جان راسل حتی تلاش نکرد مانع صدور مواد غذایی از ایرلند شود در حالی که مردم هر هشت ساعت برگ کلم جوشیده می خوردند، خود گواهی بر اغراض سیاسی بریتانیا از این موضوع است
در اون سالها دولت عثمانی کمک زیادی ب ایرلند کرد ک با مخالفت بریتانیا همراه بود و اجازه ندادن مسلمانان ب انها کمک کنن چرا اینا رو تو اطلاعاتتون نیاوردید
پاسخ:
اگر میخواستم جوانب این قحطی رو به طور کامل ذکر کنم یک کتاب هم کافی نبود :)
با این حال اغراض سیاسی دولت عثمانی بر انگیزه نوع دوستی آنان غلبه داشت 
در حالی که شرق اروپا در حال تلاش برای جدا کردن کریمه از عثمانی و ایجاد شورش در بالکان بود، بریتانیا در حال جدا سازی ایالت های عربی و مستقل کردن آنان از عثمانی بود 
کمک های عثمانی می توانست بارقه های خشم مردم ایرلند را شعله ور سازد که کشوری چون امپراطوری عثمانی به آنان یاری رساند اما امپراطوری بریتانیا هیچ اقدامی نکرده و این ایالت را برای استقلال از انگلیس تحریک کند به همین دلیل با مخالفت بریتانیا مواجه شدند
۰۵ آذر ۹۶ ، ۰۱:۱۷ آنتی انگل یس
قحطی انگل یس در ایرلند
قحطی انگل یس در هند(چند بار اتفاق افتاده)
قحطی انگل یس در ایران (نصف تا دو سوم مردم مردن)
کجا هست که انگل ستان اونجا جنایت نکرده باشه؟؟؟؟؟
پاسخ:
اول که پیام رو خوندم به صورت آنگل یِس خوندم :))

خب مسبب قحطی که بلایی طبیعی است رو نمیتوان بریتانیا دونست، بریتانیا در چنین مواقعی با تحت فشار گذاشتن طرف مقابل سعی در نیل به اهداف داره که متاسفانه کشور های مقابل همیشه در برابر امپراطوری شکست خوردند
قحطی ای که در زمان جنگ جهانی اول در ایران اتفاق افتاد ربطی به کمبود محصول یا خراب شدنش نبود بلکه انگلیس کشور رو تحت تسلط خودش داشت و مقدار بسیار زیادی از غله ایران رو برای سربازانش از کشور خارج کرد و مانع ورود غله به ایران شد یا بهتر بگم تنگه هرمز رو بست و تمام کاروان های غله ای رو که به ایران وارد می شد رو مصادره کرد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">